Állatvédelem

Állatvédelem
Állatok segélyezése szállítással petárdázás helyett!

 

A karácsony és egyáltalán az év végi ünnepek az a pillanat, amikor nemcsak szeretteinkre, hanem szeretett állatainkra is gondolnunk kell. A gazdátlan, állatmenhelyeken meghúzódó, kilátástalan jövőjű, éhező kutyák etetése szívügyünk. Az év minden hónapjában sajnos nem tudunk segíteni, de most végre eljött a pillanat amikor adhatunk valamit, és örülni láthatjuk a kis gazdátlan állatokat.

 

A szilveszteri petárdázás, tűzijátékozás megijeszti, összezavarja az állatokat, akiknek ez egy kiheverhetetlen traumát okoz, ráadásul néhányan rémülté és zavarodottá válnak, elkóborolnak és soha többé nem találnak haza. Ezek az állatok aztán befogják és a  menhelyekre szállítják. Ezért is döntöttünk úgy, hogy az általunk eddig amúgy sohasem vásárolt tűzijáték, és a rakéta árát, mi inkább állateledelekre költjük.

 
Mottónk:
Etetünk, nem ijesztgetünk!

Ezért baráti összefogásban vásároltunk néhány rekesz csirke farhátat, csirkenyakat, konzerveket és száraztápot. Felpakoltunk a teherautóra mindent, és az előzetes egyeztetés után, elindultunk arra a három menhelyre, ahol nem csak a kutyák, de a gondozóik is nagyon vártak már minket. Mi pedig azt csináltuk amihez értünk. Rakodtunk és szállítottunk, igyekeztünk eljuttatni nekik az adományokat, bízva abban hogy, ezzel is egy picit segíteni tudjuk az állatokat és a menhelyeket.

 

Szent Ferenc Állatotthon Ócsa

A szállítás első állomása, a Szent Ferenc Állatotthon Inárcsi telephelye volt. Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. Beszélgettünk az állatotthon vezetőjével, aki sokat mesélt a mentett állatokról. Ebben az állatotthonban sok kis kölyökkutya van, ezért oda junior állateledelt is szállítottunk. A  kis kedvencek egy szigetelt, fűtött házikóban laknak, amit külön nekik építettek. Néhány kutya odajött hozzánk, persze nem tudtunk ellenállni nekik, és sok sok simogatással megszeretgettük őket. Mivel volt hátra még két állatmenhely ahová az adományaikat le kellett szállítanunk, ezért simogatásnak véget kellett vetnünk, így tehát a sikeres adományozás után elköszöntünk, és tovább indultunk Gyömrőre.

 

 

Gyömrői Kutyamentsvár

 

 

A szállítás második állomásán barátsággal és örömmel fogadtak minket, de sajnos pont érkezésünkkor kezdődött meg az etetés, így itt, sajnos nem tudtunk közelebbről megismerkedni az állatokkal. De megértettük, hogy nagyon sok állat van ezen az állatmenhelyen, ezért rengeteg munka van velük. Több, mint 700 kutya, és többek között egy emu is. Innen is nagyon nehezen tudtunk eljönni, de beláttuk, hogy a gondozóknak rengeteg dolguk akadt, ezért átadtuk a leszállított adományokat, és abban a biztos tudatban indultunk tovább, hogy fáradozásuk nem volt hiábavaló.

 

 

Gyömrői Árvácskák

Mire a szállítás harmadik állomására, az utolsó menhelyre megérkeztünk, az állatok itt, már javában ebédeltek. A szorgalmasan dolgozó gondozók, nagy örömmel fogadták a kutyák számára hozott táplálékot. A menhely szerény büdzséből gazdálkodik, ezért a mi kis leszállított adományunk is sokat jelentett számukra. Nem szerettük volna sokáig feltartani az intézmény igencsak elfoglalt vezetőjét, ezért a szállítmány leadása után, abban a biztos tudatban köszöntünk el, hogy itt is jó néhány éhező kis gyomrot töltöttünk meg étellel. Itt is nagyon sok gazdára váró állattal találkoztunk, reméljük, hogy egyszer majd sokan találnak otthonra és valódi gazdára.

 

 

Az adományok szállítása sikeres volt! Valamennyi állatmenhely hálával fogadott minden adományt! Mindenkinek tudnia kell hogy ezeket a tüneményes kis állatokat örökbe is lehet fogadni! Az élmény amit átéltünk, leírhatatlan boldogsággal töltött el mindannyiunkat. A kutyák tekintete, először a táplálékra való várakozás izgalma, később pedig az étel elfogyasztása utáni hála, mély nyomot hagyott bennünk. Pedig igazán nem tettünk sokat, csak azt amit mindig, szállítottunk. De ezzel a szállítással most, az éhezésüket csillapítottuk amennyire tudtuk.

 

Szeretnénk felhívni minden állatbarát figyelmét arra, hogy adni jó! Nagyon jó, és ezt bárki bármikor megteheti! Az állatok számára való adományozást, és annak szállítását jövőre is el fogjuk végezni. Azt hiszem, most az egyszer nemcsak táplálékot, hanem szeretetet is szállítottunk. Mindenkit arra kérünk, hogy aki csak teheti, kövesse példánkat!

 

Köszönjük és mindenkinek eredményekben gazdag boldog új évet kívánunk!
A szállítók:
Balassa Tibor, Nagy Endre és a barátok.

 

Related posts