Csomagszállítás vagy költöztetés?

Csomagszállítás vagy költöztetés?

A fő szakterületünk a belföldi és nemzetközi költöztetés, áruszállítás és zongoraszállítás. Ehhez van kialakítva (ponyvás, 20 m3-es raktér), felszerelve (paplanok, kartonok, plédek, párnák, fólia, szerszámok, molnárkocsi, rögzítő eszközök, gurtni) a teherautó is. Bárhova is költöztetünk (belföld – külföld), csak és kizárólag az ügyfelünk ingóságai vannak a teherautón. Külföldi útjaink egyirányúak, tehát nem szedünk össze csomagokat, nem szállítunk visszafelé más árut. Igaz, ez drágább mintha gyűjtő fuvaroznánk, de az egy másik szakma, így tudjuk garantálni a biztos, időben történő célba érést.

Gyűjtőszállítás, csomagszállítás

Mit is jelent ez? A fuvarozó/futár több ügyfél áruját, csomagjait szedi össze, és naponta, hetente indul el az adott útvonalon. Visszafelé is ugyanígy történik a szállítás. Ezzel garantálja és tudja tartani az alacsony árakat. Ez akkor célszerű, ha csak egy – két darab bútort, és/vagy csomagokat, dobozokat szeretnének eljuttatni egy másik címre. Mi nem foglalkozunk gyűjtőszállítással, tehát néhány darab dobozzal, csomaggal célszerűbb, ha egy futárcéget keresnek meg. Persze a laikus ügyfél nem tudja, hogy három dobozzal és két bőrönddel nem egy nemzetközi költöztetőnek kell szólni. Félre értés ne essék, a néhány doboz szállítása nem számít költöztetésnek. Továbbá élő állatot nem szállíthatunk, ez is nagyon fontos!

Mindezt azért írtam le, mert sokan keresnek meg néhány doboz külföldre/külföldről történő szállításával. Ami még nem baj, de szoktak erősködni, hogy mégis mondjak árat, például egy Anglia – Magyarország közötti szállításról, ami négy dobozt tartalmaz. Igyekszem elkerülni a megdöbbenést 🙂 De ha mondok árat, akkor fel vannak háborodva, ami érthető, hiszen csak néhány darab csomagról/dobozról van szó. De kérem, értsenek meg engem is, gyűjtőfuvar árban nem tudok elvinni  néhány kisebb bútort, csomagot, arra ott vannak az arra szakosodott futárcégek.

4 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 54 votes, average: 5,00 out of 5 (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Kapcsolódó cikkek