Milyen a jó költöztető?

Erre a kérdésre szinte mindenki mást válaszol. Gondolom a legtöbben ezt a választ adnák: a jó költöztető az nagyon olcsó. Na igen, meg ingyen szállít… De azért egy kicsit utánanézhetnek a dolognak. Azaz dolgoknak.

Például abba belegondoltak hogy melyik “szakember” megy el pár száz forintért költöztetni? Minimum óradíj nélkül. Csak hogy megértsék hogy miről is beszélek. Egy ilyen “szaki” megkapja a 400 forintot óránkét, azaz elmegy két óra költöztetésre 800 forintért. De ha nem megy érte a szintén “szakember” kolléga, akkor buszozik. Vesz egy jegyet oda, és egyet vissza az pontosan 700 forint (hacsak el nem blicceli). Na mármost marad 100 forintja, amiért két órán keresztül hordta a bútort. Hú de nagy pénz két óra munkáért, ugye? De ha bliccel is, akkor tegye fel magának a kérdést: Én vajon elmennék két órán át költöztetni 800 forintért? Nos? Na ugye…

De ha azt nézzük hogy például három óra alatt keres 1 200 forintot, és gyalog megy, vagy mennek érte. Nos, a három órára már kell valami ennivaló, meg persze kell inni is valamit (jobb esetben vizet). Számoljunk szűken 400 forintot kajára és vízre/üdítőre. Marad 800 forint. Három óra kemény fizikai munkáért. Na persze…

Ugye ezeket Ön sem hiszi el? Ennyi pénzért egy profi költöztető szakember nem megy el dolgozni. Persze van aki elmegy, de az… inkább nem írom le.

Tehát mielőtt sokallni kezdi akár az Én, vagy (szintén tapasztalt) költöztető kollégáim órabérét, akkor előtte gondolja ezt át. A (rakodó) kollégáim 1 800 forint/óra díjon dolgoznak. Ami mögött jó néhány éves szakmai tapasztalat van. Ők be sem ülnek a kocsiba pár száz forintért. És tudja mit? Igazuk van.

Nem is beszélve a nemzetközi költöztetésről. Ebben az esetben úgy kell felpakolni a teherautót, hogy ne legyen gond azalatt az 1000 – 2000 kilométer alatt. Nagyon jó sofőrökre is szükség van, akik nem fillérekért dolgoznak. Tehát ezeket kell mérlegelni, mielőtt megbíz egy költöztető céget értékei elszállításával.

Related posts