Nemzetközi költöztetés – Erre szakosodva

Nemzetközi költöztetés – Erre szakosodva

Azok, akik nemzetközi költöztetés előtt állnak, gyakran idegeskednek, feszültek már a költözés előtt. Ami érthető is. Az új munka, új lakás, új környék megszokása, és a  beilleszkedés nem mindig megy egyszerűen. Főleg nem egy új országban. Ehhez még hozzájön a költözés körüli aggodalom. A bútorok, értékek egy teherautón utaznak több országon keresztül, akár még kompon, vonaton is. Az aggódás érthető, mindenki félti az értékeit. Elég egy lerobbanás, baleset a rossz állapotú teherautó miatt, vagy más probléma a tapasztalatlan rakodó, sofőr hibájából, és máris ott a baj.

 

Nemzetközi költöztetés mint célfuvar

Minden külföldi költöztetésünk egyirányú, azaz csomagszállítással, gyűjtőszállítással nem foglalkozunk. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Egy kedves ügyfelünk véleménye:

 
 

Miért élmény velünk a nemzetközi költöztetés?

Számomra az ügyfél elégedettsége a legfontosabb. Nyugodtan hátradőlhet, ha velünk költözik. Nem kell az óráját nézegetnie, nem kell aggódnia a bútorok, berendezések épségét illetően. A költözés árától sem kell félnie, mivel az nem lesz több az előre megbeszélteknél. A későbbiekben nem idegesen, rosszkedvűen mesél majd a rémálomhoz hasonlítható költözésről, hanem mosolyogva, jókedvűen, mint egy kellemes emlékről. Hogy miért? Mert velünk költözik.

Szeretjük a munkánkat, és értünk is hozzá. Fő szakterületünk a nemzetközi költöztetés. Európa bármely városába (Róma, Párizs, Oslo, Berlin, Madrid, Bécs, London) elköltöztetjük Önt zökkenőmentesen. Igyekszünk azon lenni, hogy Ön örömét lelje a külföldi költöztetésben, és csak azzal keljen foglalkoznia, hogy otthon érezze magát új lakhelyén.

Nálam tökéletes a balansz az általam nyújtott szolgáltatás és a költöztetés árai között. Nem dolgozom tapasztalatlan, erőtlen fiatalokkal, de nem is költöztetek drágán. Mindezt egy rutinos, vidám szakemberekből álló költöztető csapattal.

Nyugodtan kérjen árajánlatot, az nem kerül semmibe, és kötelezettségmentes.
Nagy Endre – Nemzetközi költöztető. E-mail: koltoztetes@fuvarozas-koltoztetes.com 
Telefon: +36 20/580-8538 A telefont mindig(!) Én veszem fel, az e-mailekre, árajánlatkérésre csak és kizárólag Én válaszolok!

 
 

Nemzetközi költöztetés, Franciaország.  Nagy Endre - A nemzetközi költöztetés specialista teherautója Franciaországban.  Franciaország, Mont Blanc.  Franciaországban.  Franciaországban, útban hazafelé.

 
 

Mire van szükség, hogy a problémákat elkerüljük?

Röviden: tapasztalt, képzett kollégákra, és egy kiváló állapotú teherautóra. Bővebben: a megfelelő kollégák kiválasztása nem mindig egyszerű. Számomra evidens, hogy jó megjelenésű, igényes, tapasztalt és jó fizikumú kollégákkal dolgozzam. Természetesen a kiváló vezetési tapasztalat is nagyon fontos, főleg egy nemzetközi költöztetésnél, ahol felváltva vezetünk.

A teherautó megfelelő műszaki és esztétikai állapota is lényeges. A rendszeres szervizelés, tisztítás elengedhetetlen a minőségi szolgáltatáshoz. Fontos, hogy mindig – esőben, hóban, szélben, hegyes, szerpentines utakon – tökéletesen működjön. Ezért is fordítok gondot a teherautó karbantartására.
 

Nemzetközi költöztetés Európában

Európán belül költöztetünk/költöztettünk, szinte valamennyi országba. Ismerjük az utakat, útdíjakat. Tehát nem nyújtom be utólag az útdíj számlát. Például a Mont Blanc – alagút díjával is tisztában vagyok. Előre megnézem az útdíjakat, főleg ahol a megtett kilométer után kell fizetni (például Olaszország), így nem érheti kellemetlen meglepetés a költözés végén, akár külföldre, vagy külföldről költözik.

A nemzetközi költöztetéseket tekintve jártunk már Podgoricába, Brassóba, Rómába, Aalborgba, és még sorolhatnám. Útjaink alatt nagyon sok tapasztalatot szereztünk, amit igyekszünk minden munkánál hasznosítani.
 
 

Nemzetközi költöztetés jutányos árakon – Akció!!!

Abban az esetben, ha Ön like-olja a facebook oldalamat, és megosztja a honlapomat a saját facebook profilján, akkor 3% kedvezményt adok a költözés árából. Ez még nem minden! Amennyiben Ön elégedett a szolgáltatásunkkal, és ezt meg is írja a facebook oldalamon az “Értékelésekhez”, vagy ír egy köszönőlevelet, (amit közzéteszek itt, a honlapomon) akkor még további 3% kedvezményt adok. Ezt kérem jelezze a munka befejeztével, ha szeretne élni ezzel a lehetőséggel is. Tehát így már összesen 6% kedvezményt adok a nemzetközi költözés árából, ami akár több tízezer forint is lehet (a költözés árától függően).  Nincs más dolga, mint árajánlatot kérni nemzetközi költöztetésre, aztán like-olni, megosztani, és véleményt írni. Így nem csak nyugodtan költözhet, hanem kedvezményesebb áron is.
 

Nemzetközi költöztetés Horvátországba.  Apartman költöztetés Horvátországba.  Mali Losinjban, a tengerparton.  Mali Losinjban, munka után a tengerparton.

 
 

Nemzetközi költöztetés olcsón?

Ez egy elég érdekes kérdés. Próbálok objektív maradni. Mitől nagyon olcsó egy költöztetés? Az olcsó, rutintalan rakodóktól? Az öreg, lerobbant, koszos teherautótól? A cég nélkül, feketén dolgozó “költöztetőktől”? Amikor előre kell szólni, ha áfás számlát kér? Vagy attól, hogy olyan árat mondok, amit biztosan elfogad az ügyfél, ami aztán a végén különböző okokra hivatkozva jóval magasabb lesz? A rutintalan, tapasztalatlan (párszázforintos) rakodók miatt megsérült bútoroktól?

Véleményem szerint egy nemzetközi költöztetést kizárólag létező(!) költöztető cégre szabad rábízni. Ahol igazi szakemberek dolgoznak, kiváló állapotú teherautóval. Az árat, amit adok, nem változatom meg. Ezért is kérek mindig részletes leírást a szállítandó ingóságokról és a rakodás körülményeiről (emelet, milyen messze tudunk megállni, kell-e szerelni stb). Sok országba költöztettem már, tudom, hogy mennyi idő alatt érünk a címre, mire kell figyelni, merre érdemes kerülni (ha kell). Konklúzió: olcsón költözni csak szakemberekkel lehet.

 
 

Mire figyeljünk nemzetközi költöztetésnél?

Egy külföldi költözésnél sok mindenre kell figyelni. Az egyik fontos dolog az maga, az árajánlatkérés. Nem véletlenül kérek mindig részletes leírást a szállítandó ingóságokról, és a körülményekről. Azért írom e sorokat, mert nem mindenkinek egyértelmű a pontos leírás. Egy laikusnál ez érthető is. Csak szeretné elszállíttatni a bútorait egyik helyről a másikra. De vannak olyan információk, amik alapján nem tudok árajánlatot adni. Felsorolok néhányat:

 1. Németországból költöznék Magyarországra, mennyibe kerülne? 
 2. Egy lakás bútorzatát kellene elszállítani Bécsből, mibe fájna?
 3. Két szekrénysort, kisebb bútorokat és néhány dobozt szeretnék elköltöztetni (pontos címek leírva).  Mibe kerülne ez nekem?
Hogy mi is a probléma az ilyen árajánlatkérésekkel? Egyszerűen az, hogy nem, tudok árajánlatot adni. Miért?
Lássuk csak az első kérdést: Németország és Magyarország elég is nagy, elég tág intervallumban tudnék árajánlatot adni. A bútorok, dobozok sincsenek leírva, tehát lehet, hogy fel sem férnek a teherautóra. Ez pedig igencsak kellemetlen tud lenni.
A második kérdés:  Rendben, hogy Bécsből, de hova? És mit? Egyébként nem fájna…
A harmadik kérdés: Mekkora szekrénysor? Kell szerelni? Mennyi, mekkora kisebb bútorról és dobozról van szó?
Az “extra” dolgokat is kérem feltüntetni, például: emelet, nem lehet közel megállni, bútorszerelés, zongora, antik bútor, nagy értékű festmény, és még sorolhatnám. Azért próbálok minél részletesebben tájékozódni, hogy ne a helyszínen derüljön ki az, hogy probléma van. Például:
 • Nem fér be a teherautóba.
 • Nagyon messze tudunk megállni, emelet is van és elhúzódik a rakodás, mert csak ketten vagyunk.
 • Le kell engedni a teraszról a bútort, de két ember kevés.

Tehát nem mindegy hogy ketten, vagy hárman megyünk költöztetni. Mehetnénk mindig hárman, de Ön miért fizessen ki egy felesleges embert, ha ketten is elegek lennénk? Ugyanez a másik oldalról megközelítve: kéne még egy ember, mert nem érünk oda időben, vagy nem tudjuk  a teraszról leengedni a nehéz bútort. Jártunk már így is – úgy is. Egyik sem jó. Mi mindig azon vagyunk, hogy a költözés zökkenőmentes legyen. Ehhez pedig elegendő információra is szükségem van a költözés körülményeiről.
 
 

Költöztetés külföldre, költöztetés külföldről

Az alábbi országokba/országokból vállalunk nemzetközi költöztetést, áruszállítást:

 • Csehország
 • Norvégia
 • Dánia
 • Olaszország
 • Észtország
 • Portugália
 • Finnország
 • Románia
 • Franciaország
 • Spanyolország
 • Görögország
 • Svájc
 • Hollandia
 • Svédország
 • Horvátország
 • Szerbia
 • Írország
 • Szlovákia
 • Lengyelország
 • Szlovénia
 • Litvánia
 • Törökország
 • Luxemburg

 
 

Felkészülve a nemzetközi költöztetésre

Nagy hangsúlyt fektetek a tökéletes munkavégzésre. Ez egyrészt a szigorúan megválogatott kollégáimra vonatkozik, másrészt a költöztetést végző teherautóra.  A tökéletes műszaki állapot, kívül belül tiszta legyen, ezek a dolgok nálam alapkövetelmények. Továbbá fontosak a szállított áruk, bútorok védelme is. Ennek érdekében mindig a raktérben tartom az alábbi dolgokat: paplanok, plédek, párnák, sztreccsfólia, kartonok, rögzítő eszközök, gurtni. Tehát igyekszem azon lenni, hogy velünk valóban élmény legyen a nemzetközi költöztetés, akár külföldről, vagy külföldre költözik.
 
 

Költöztetés Angliába, és Angliából Magyarországra

A nemzetközi költöztetés alól nem lehet kivétel Anglia sem. Egy ilyen hosszú út bizony komoly szervezést, hozzáértést igényel. Nem lehet rutintalan, pár száz forintos “szakemberekre” bízni. Persze megtehetném hogy olcsóbb, rutintalan munkaerővel dolgozom, de nagy a valószínűsége hogy ennek ügyfeleim nem örülnének. Egy angliai költöztetésnél már nem csak tapasztalt rakodóra van szükség, hanem tapasztalt, rutinos sofőrre is. Természetesen “kettő az egyben”. Azaz a kollégák, nem csak rakodásban rendelkeznek komoly szakmai tapasztalattal, hanem teherautó vezetés terén is. Igyekszünk mindent elkövetni hogy a költöztetés Angliába valóban gördülékenyen menjen, és Ön egy nyugodt költözésnek legyen részese.

Tovább…

 

 Költöztetés Németországba, és Németországból

Németországi költözés estén is rendelkezésére állunk. Németország az egyik kedvenc országom. Nagyon szép vidékeken jártunk már, volt néznivaló. De a vezetési moráljuk is kiemelkedően jó. Sokszor költöztettem már Németországba, de már többször volt, hogy keresztül is mentem rajta (például egy belgiumi, dániai, vagy angliai költöztetés során). A különböző tartományokban – Észak-Rajna–Vesztfália, Mecklenburg–Elő-Pomeránia, Baden-Württemberg, Alsó-Szászország, Szászország, Bajorország,Türingia – mindig van látnivaló. A németországi költöztetést is ugyanolyan feltételekkel veheti igénybe mint a többi szolgáltatásunkat. Számíthat ránk a héten minden nap, bármely városba is költözik: Hannover, Dortmund, Drezda, München, Berlin, Frankfurt, Nürnberg, Lipcse, Regensburg. Tehát a költöztetés Németországba velünk mindig problémamentes

Tovább…

Nemzetközi költöztetés Norvégiába, és Norvégiából

Egy nemzetközi költözés előtt sokan idegeskednek, aggódnak. Minél messzebb költöznek, annál nagyobb az aggodalom. Ez valahol érthető is. Ezért is kell a megfelelő költöztető céggel költözni. Például ha költöztetés Norvégiába történik, akkor már elég sok mindenre kell figyelni. A szakszerű rakodás, és rögzítés nem csak itt alapkövetelmény. De talán egy kicsit jobban oda kell figyelni, hiszen minimum 1800 kilométert utaznak az Ön értékei egy teherautón. A vámoláshoz szükséges papírokról (részletes leírás a bútorokról, CMR, érvényes okmányok stb) nem is beszélve.

Tovább…

Related posts