Költöztetés Norvégiába

Költöztetés Norvégiába

Egy nemzetközi költözés előtt sokan idegeskednek, aggódnak. Minél messzebb költöznek, annál nagyobb az aggodalom. Ez valahol érthető is. Ezért is kell a megfelelő költöztető céggel költözni. Például ha költöztetés Norvégiába történik, akkor már elég sok mindenre kell figyelni. A szakszerű rakodás, és rögzítés nem csak itt alapkövetelmény. De talán egy kicsit jobban oda kell figyelni, hiszen minimum 1800 kilométert utaznak az Ön értékei egy teherautón. A vámoláshoz szükséges papírokról (részletes leírás a bútorokról, CMR, érvényes okmányok stb) nem is beszélve.

 

Norvégiai költöztetés mint célfuvar

Minden külföldi költöztetésünk egyirányú, azaz csomagszállítással, gyűjtőszállítással nem foglalkozunk. Erről bővebben ide kattintva olvashat.
 
 

Átkelés komppal: Hirtshals – Kristiansand

Maga az átkeléssel nincs probléma. A komp menetideje körülbelül három és fél óra. A komp csak naponta kétszer indul, tehát ha nem ér oda időben az ember, akkor elég sokat kell várnia. A probléma a kompjegy ára. Nos, az elég sokba kerül. Oda – vissza 230 000 forint volt (2013 novemberében) átszámítva. Erre oda kell figyelni. Kerülni nem éri meg, mert sokkal hosszabb az út, plusz ott vannak még a híd díjak, plusz idő és kilométer. Természetesen a kompjegy ára változhat az árfolyamtól függően.

Költöztetés Norvégiába. Indulás előtt, megpakolva.  Dániában a komp előtt.  Nemzetközi költöztetés Norvégiába, a komp előtt.  A komp bejárata.

 
 

Költöztetés Norvégiába – Melyik komppal is költözzünk?

Nem mindegy, hogy melyik komppal megyünk. Például ha Ön Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Horgaland megyékből/megyékbe költözik, akkor nem érdemes kerülni Svédországon keresztül a rövidebb kompút miatt. Már csak azért sem, mert így kilométerben és időben is nagy kerülőt tennénk. Egy ilyen kerülővel a végén sokkal többe kerülne a költöztetés Norvégiába, mint ha a drágább komppal mennénk. Akkor van értelme Svédországon keresztül menni, ha Ön például Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark megyékbe/megyékből költözik. Igyekszem mindig a legoptimálisabb útvonalat választani, hogy Ön a lehető legjutányosabb áron, leggyorsabban és a legnyugodtabban költözzön.

Költöztetés Norvégiában.  Norvég autópálya.  Norvégiában, az autópályán.  Költöztetés Norvégiába. Itt már a kompon vagyunk.

 
 

A fel-, és lerakodás Norvégiai költöztetésnél (is)

Az, hogy mikor pakolunk le, attól függ, hogy mennyire vagyunk fáradtak. Nekünk is az a célunk, hogy minél hamarabb lepakoljunk, de előfordulhat az is, hogy az érkezés napját követő reggel pakolunk le. A hosszú út alatt előfordulhat forgalmi torlódás, több órás várakozás, vagy az időjárás miatt (erős havazás) lassú haladás. Ezek mind olyan dolgok, amiknek köszönhetően a szállítás menetideje megnő. Pihenésre, alvásra nekünk is szükségünk van. Sajnos néhányan ezzel nem voltak tisztába. Az nem természetes, hogy 1500 – 2000 kilométer levezetése után nekiállunk pakolni, bútort szerelni. Mindent előre meg kell beszélni, így elkerülhetőek a konfliktusok.

Költöztetés Norvégiában.  A komp.  A komp belsejében.  Dánia partjai a kompról.  Dánia partjai a kompról.

 
 

Költöztetés Norvégiából Magyarországra

Természetesen nem Csak Magyarországról költöztetünk Norvégiába, hanem Norvégiából is Magyarországra. Ebben az esetben is igyekszünk minél hamarabb felpakolni. A komp naponta kétszer indul, tehát igazodnunk kell a felpakolással. Ezért is szoktam minél részletesebb leírást, adatokat kérni. Előre kiszámolom a rakodás idejét, az indulást, tehát megpróbálom minél pontosabban megtervezni a költöztetést. Hogy mire is gondolok? Például az alábbiakra:

– Kell bútort szerelni?
– Kifér minden az ajtón, vagy a teraszról, ablakon keresztül kell leengedni?
– Van nehezebb tárgy (antik bútor, zongora)?
– Közel meg tudunk állni?
– Egy, vagy több felrakó/lerakó van?

Ezek mind olyan tényezők, amik jelentősen megnövel(het)ik a felrakodás idejét. Természetesen nem arra gondolok, hogy egy komódot, ágyat szét kell szerelni, vagy pár méterrel tovább kell sétálni. Hanem például (már volt ilyen) a helyszínen derül ki hogy az összes bútort szét kell szerelni, több felrakó van, vagy ötven méterre tudunk megállni a bejárattól. Ilyenkor csúszik az indulás, nem érjük el a kompot, onnantól behozhatatlan hátrányunk lesz. Tehát kérem, hogy minél több, és részletesebb információt adjon meg a szállítandó ingóságokról, körülményekről, így mindkét fél elégedett lesz a költözés végén.

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Kapcsolódó cikkek