Visszaélés a képeimmel

Egyre több “művész” jelenik meg a piacon, akik valamilyen okból költöztetőnek hívják magukat. Ami még nem is érdekelne engem. Csak némelyik – valamilyen külső sugallat hatására – úgy gondolja hogy az én teherautómmal hirdeti magát a weboldalán, vagy hirdetési oldalakon. Persze az engedélyem nélkül. Az utóbbi időben egyre jobban megszaporodtak ezek a “képtolvajok”. Ezért is gondoltam hogy ezt leírom, és megmutatom Önöknek a képeket. Némelyik kép mellett irreálisan alacsony árak vannak, amiből nem lehet fenntartani egy teherautót, és céget. Persze az “áfás számla igényüket kérjük előre jelezze” az ki van írva. Ez is érdekes, de erről majd később írok. Szóval kénytelen vagyok megírni ezt a cikket, mert a végén még valaki összekever egy ilyen “művésszel” az egyforma képek miatt, és (talán) jogosan háborodik fel a valós áraimon.

Néhány különböző (vagy azonos?) weboldal, ahol ezt a képemet találtam:

Kép.  Kép.  Kép.  Kép.

Egy ingyenes honlapot nyom nélkül el lehet tüntetni. A tartalmat át kell másolni egy másikra, telefonszámot kell cserélni, lopni kell egy képet valahonnan és már van is egy új “cégünk”.

A hirdető oldalakon

Természetesen nem csak  a saját (ingyenes) honlapjukra teszik fel a képeimet, hanem hirdetési oldalakra is. Van aki többször, van aki csak egyszer. Csak tudnám, hogy mi motiválja őket… az ész biztosan nem…

Kép.   Kép.   Kép.   Kép.
  Forrás: aprod.hu és www.jofogas.hu

Próbálom megérteni… vajon mi játszódhat(ott) le bennük? “Jááájj de szép autó, ez kell a honlapomra, ettől sok munka lesz“. Vagy netán arra gondoltak, hogy be tudják magyarázni esetleg azt, hogy “háá nekem is ugyanolyan teherautóm van, ugyanolyan ponyvával és felirattal, és ugyanolyan rendszámmal”. Természetesen jöttek a – “leghihetőbb” – magyarázatok:

  1.  Nem Én csináltam a weboldalt/hirdetést, nem tudom hogy került oda az a kép
  2. Egy barátom csinálta, szólok neki, hogy szedje le (jajj de mérges vagyok)
  3. Mi??? Milyen hirdetés? Hol? Hát Én itt ilyen hirdetést nem adtam fel

Volt aki többször is hirdetett az Én képeimmel, és csak többszöri felszólításomra hagyta abba ezt a “becsületes” tevékenységet. De olyan is van, akinek valami problémája van a szövegírással, vagy keveset járt iskolába. Azaz minek is pazarolja az idejét szövegírásra, amikor másolni is lehet. Bizony ám, mert van aki a weboldalam szövegét másolta le, teljesen.

Az aranyérmes 🙂

Az abszolút aranyérmes az a fantasztikus képességekkel megáldott lény volt, aki egy (elismert) költöztető kolléga és az én honlapomból (szöveges tartalom) ollózta össze a saját (ingyenes) honlapját. Természetesen a Mi képeinkkel fűszerezve. DE! Ezzel még nem is lenne az első (leghülyébb). Ugyanis a vérprofi honlapján az e-mail címére kattintva a kollégának vagy nekem lehetett e-mailt küldeni. Egyszerűen kimásolta a forráskódot a szerencsétlen. Felhívtam… a fentebb említett második indokkal magyarázta tettét. Aztán a “barátja” törölte az egész katyvaszt, és egy másik elismert költöztető honlapjának a forráskódját másolta ki. Természetesen benne a másolt cég nevével.

Kép.   Kép.   Kép.   Kép.

Tehát a kérdés: még is milyen munkát, szolgáltatást vár az Ön egy ilyen “költöztetőtől”? Aki még egy saját honlapot sem tud megírni, inkább lemásolja másét? Aki ingyenes, összeollózott weboldallal akarja eladni magát, mert nincs évente pár ezer forintja? Aki más teherautójával, képével akarja eladni magát (mert a sajátját nem meri kitenni, vagy nincs is saját teherautója)? Egy olyantól ,akinek nincs kint cég név, keresztnév, semmi ami alapján be lehetne azonosítani?

Related posts