Gyakran ismételt kérdések költözés előtt

Egy költöztetés, fuvarozás vagy akár lomtalanítás előtt akadnak kérdések, amikre sokan szeretnének választ kapni. Összegyűjtöttem néhány kérdést, ezzel is segítve Önnek. Esetleg ha ezeken a kérdéseken felül szeretne kérdezni, akkor nyugodtan hívjon, vagy írjon.
 
 

Hívjon! +3620/580-8538

 

Kik, milyen emberek fognak költöztetni?
Kizárólag tapasztalt kollégákkal dolgozom. A facebook profilomat ide kattintva megtekintheti: Nagy Endre

A kiválasztott költöztető cégnek hol vagy hogy tudok utánanézni?
Mivel létező cég van mögöttem (nem pedig egy fantázia név mögé bújok, és a nevemet is ki merem írni), így a Céginfó menüpontban található adatok alapján utána tud nézni cégünknek. A cég tevékenységei közt szerepel a közúti áruszállítás is, továbbá fuvarozói engedéllyel is rendelkezem. Nem kell előre szólni ha áfás számlát kér!

Milyen teherautóval jönnek? Fel fér rá az összes ingóságom? Kibírja a hosszú utat?
Rendszeresen szervizelt, tisztán tartott, kiváló állapotú teherautóval dolgozom, amely a hosszú utat is könnyedén kibírja. Az hogy felférnek-e az ingóságok egyszerre, azt vagy személyes felmérés után vagy pedig részletes leírás (darab, méret) után tudom megmondani. Adatait (raktér mérete, teherbírás) ide kattintva tekintheti meg: Ford Transit.

 


Mennyi időn belül kapok választ az árajánlatkérésemre?

Körülbelüli árajánlatot tudok adni telefonon is. E-mail-ben érkezett árajánlatkéréseknél igyekszem minél hamarabb válaszolni. Ez általában maximum 48 óra. Amennyiben nem kap választ ez időn belül sem, akkor kérem keressen telefonon, mert valószínűleg a külföldön költöztetek.

Mi van ha megbüntetik őket?

A KRESZ szabályait betartva közlekedünk. Az esetleges büntetést (gyorshajtás, tilosban parkolás) természetesen nem a megrendelőt terheli (ez egyértelmű).

Mi a van akkor, ha van néhány bútor vagy lom, amire már nincs szükségem?
Szolgáltatásaink kiterjednek lomtalanításra is. A használhatatlan lomokat, bútorokat elszállítjuk. Bővebb információt a Lomtalanítás menüpontban talál.

Kivel fogok beszélni, a munkáért felelős személlyel?

A telefont kizárólag Én (Nagy Endre) veszem fel, az e-mailekre csak Én válaszolok. Én minden munkánál ott vagyok, tehát nincs egymásra mutogatás. Nálam nincs diszpécser meg ügyfélszolgálat. Lehet hogy ez nagyon “menő”, de Én inkább a földön maradok…

Mi történik ha túlsúly miatt nem engedik tovább?
Ennek főleg nemzetközi viszonylatban van jelentősége. Ezért is szoktam kérni minél részletesebb leírást a szállítandó ingóságokról. Nem egyszer mondtam le munkát azért mert terjedelemre felfért volna az ingóság, csak súlyra nem. Én nem kockáztatok. Igaz nem dolgozom, de legalább nyugodtan alszom, és szerintem Ön is.

Milyen áron dolgoznak?

Én ki merem írni az áraimat, ami alapján Ön is kalkulálhat. Bővebben az Árak menüpontban olvashat.

Felárat számolnak valamiért?

Nem számolunk emelet díjat, autópálya díjat, hétvégi felárat, Budapesten és környékén kilométer díjat. Ami feláras, azok a túl nehéz dolgok, például: kazán, pianínó, zongora, régi nehéz antik bútorok, nehézgépek szállítása, mozgatása. A részletekről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben.

Az árajánlat minden költséget tartalmaz?
Igen. Amit azonnal nem tudok, (például komp díja), azt az árajánlatban feltüntetem. Ennek főleg nemzetközi költözésnél van jelentősége.

Hogyan tudok pénzt megtakarítani a költözésen?

Sok ötlet és tipp van amivel nem kevés pénzt spórolhat. Kattintson ide: Hasznos tippek költözéshez

Mettől – meddig számolják az órabért?
Az órabért nem az érkezéstől számoljuk! Ez inkorrekt lenne részemről! A rakodás kezdetétől a végéig tart az elszámolás. Az esetleges pihenőket, szüneteket nem számolom!

Költöztető dobozokat tudnak biztosítani?
Igen, már erre is van lehetőség. Ezt ki is szállíthatom költözés előtt, de vihetjük magunkkal is. Így amíg mi pakoljuk a bútorokat, addig Ön kényelmesen megpakolhatja a dobozokat. A dobozokról bővebben itt olvashat: dobozok költöztetéshez.

A parkolási díjat, vagy az ebből eredendő büntetést kinek kell fizetni?
Parkolási díjat nem kell fizetni, ha folyamatos a rakodás, és mindig van valaki a teherautónál! Ezt nem Én találtam ki, hanem a parkolóőrök mondták. Ezért is szoktam kérni, ha más megoldás nincs, akkor az ügyfél (vagy tőle valaki) legyen a kocsinál, amíg Mi pakolunk. Parkolásból eredendő bírságra még nem volt példa. De ez minden esetben a sofőr hibája, tehát nem az ügyfelet terheli!

Azonnal is tudnak vállalni költöztetést, áruszállítást?
Természetesen igen, de nem minden esetben. Például ha dolgozunk, akkor érthető, hogy nem tudunk azonnal kiállni. De nemzetközi költöztetésnél sem biztos, hogy azonnal el tudunk indulni, ugyanis ha másnap van egy költöztetés, akkor külföldről nem érünk vissza addig. Munkát nem mondunk le egy nagyobb költöztetésért! Volt már rá példa, hogy azonnal indultunk külföldre. Amit tudunk megoldunk.

Hirdetésekben, más honlapokon láttam az ezen a weboldalon lévő sárga ponyvás teherautót, más telefonszámmal. Ez hogy lehet?
Ez csak úgy lehet, hogy valaki(k) visszaélnek a képeimmel. Nekem csak egy telefonszámom (0620/580-8538) van! Azt használom minden hirdetésben, weboldalon! Sajnos sokszor előfordult már, hogy mások hirdettek a képeimmel. Amennyiben az én teherautómat látja más telefonszámmal, akkor biztos lehet benne, hogy az nem én vagyok.