Tények a szakmáról és saját magamról!

Igyekszem minden adatot megadni, amire Önnek szüksége lehet. Szerintem megfelelő tájékozottság elengedhetetlen egy olyan szakmában ahol az ember idegeneket enged be a lakásába, és rájuk bízza az értékeit, ami sokszor az egész életét jelenti. Úgy gondolom hogy a fontosabb adatok, információk eltitkolása nem véletlenül történik. Egy korrekt, leinformálható költöztető cég mindenről tájékoztatja az ügyfeleit. Szerencsére nem vagyok egyedül, jó néhány kollégám is hasonlóan járt el.
 

Teherautó

A teherautómról is megtalál minden információt. Ez az Én teherautóm, Én dolgozom vele. Ezt is fontosnak tartottam feltüntetni, elvégre Ön is legyen tisztába azzal hogy mivel szállítjuk értékeit.

FIGYELEM!!!

Több szolgáltató visszaél a képeimmel!!! Vannak akik a teherautóm képét teszik ki a honlapjukra, és vannak akik ezekkel a képekkel hirdetnek különböző hirdető oldalakon!!! Amennyiben Én adok fel hirdetést akkor mindig(!) ez az egy telefonszám szerepel a hirdetésben: 0620/580-8538

Három honlapom van:

Tehát ha ezeken kívül más weblapon találkozik a teherautóm képeivel, akkor csak óvatosan! Nem tudom milyen ember lehet az (és milyen lehet a munkája) aki más teherautójával akarja eladni magát, és saját képeit nem meri kirakni. Meg egyáltalán, aki lemásolja más képeit…

Ezek a képek szerepelnek más honlapokon és hirdetési oldalakon!!!

Költöztetés szakemberekkel, gond nélkül, Belgiumból.  Költöztetés és fuvarozás szakemberekkel, gond nélkül.  Költöztetés és bútorszállítás szakemberekkel, gond nélkül.

 

Költöztetés árak

Én kiírom az áraimat. Elvégre Önnek valami alapján kalkulálnia kell. Nem hivatkozom különböző (nevetséges) okokra hogy miért nem írom ki. Mert Ön honnan is tudhatná hogy mi alapján számolok? Pontosan akkor csapnám be ha nem írnék ki árakat. Természetesen lehetőség van fix összegű árajánlatra is, de a tarifákat akkor is közlöm Önnel, így biztos lehet benne hogy nem csak a hasamra csapok és mondok egy árat.

Az olcsó “költöztetők” között kialakult önköltségi árversenyben nem kívánok részt venni! Engem nem azért bíztak meg az ügyfeleim munkával, (nagy részük többször is) mert a legolcsóbb vagyok, vagy “inkább belepusztulok de még olcsóbban viszem”. Hanem azért mert korrekt módon, becsületesen végzem a munkámat, természetesen nem a legdrágábban. Tehát Én nem az olcsó áraimmal “hódítok” hanem a munkáimmal. Ezt ügyfeleim véleménye is igazolja.
 

Cégadatok

Nem egy fantázia név mögé bújva próbálom eladni magam, a céginfót nem egy e-mail cím és telefonszám jelenti. Nálam nem kell előre szólni ha áfás számlát kérnek! A számlatömb mindig a teherautóban van! Valós cég van mögöttem, egy családi vállalkozás. Amikor még Én kezdtem a költöztetést és fuvarozást akkor kötelező volt a fuvarozó vállalkozói tanfolyamot elvégezni, és utána a fuvarozói engedélyt kiváltani a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Ezek mind pénzbe kerültek, nem is kevésbe.

Az engedély nélküli fuvarozást néhány éve még súlyos pénzbírsággal (több százezer forint) büntették. Sajnos 2011 decembere óta 3,5 tonna össztömegig már nem kell fuvarozói engedély, tehát bárkiből lehet “költöztető”. Érdekes, hogy 2012 – ben szaporodtak meg a nagyon olcsó “költöztetők”…

A honlapomon megtalálja a facebook oldalam linkjét is, ahonnan már csak egy kattintás a személyes profilom. Tehát Ön tisztában lehet vele hogy milyen cég és ki költözteti.
 

Képek

A honlapomon kizárólag csak saját készítésű képeket talál! Az internetről letöltött sablonképek tőlem távol állnak, nem azokkal akarom eladni magam. Az összes képet saját magam készítettem út és munka közben. Gondolom Ön sem a “több oldalon is megtalálható” sablonképekre kíváncsi. Sajnos több “költöztető” honlapon is találtam a saját képeimből. De olyan is volt aki a teherautómmal akarta eladni magát! (Erről az előbb olvashatott)
 

Árufuvarozói engedély

Amint előbb már említettem, 3,5 tonna össztömegig sajnos nem kell. De írok néhány dolgot róla, ami nélkül Én nem kaphattam volna meg.

Tehát ami kellet hozzá:
– jó hírnév
– szakmai alkalmasság igazolása
– megfelelő pénzügyi helyzet igazolása
– “EÜ kettes” jogosítvány
– úgynevezett Fuvarozó (autómentő) vizsga – belföldi fuvarozáshoz
– nemzetközi árufuvarozói vizsga – nemzetközi fuvarozáshoz

Az első három a fuvarozói engedélyhez kellet, a másik három nélkül nem szabadott teherautót vezetni. Ma már ezek nélkül lehet űzni ezt a szakmát. Nem kell erkölcsi bizonyítvány, nullás igazolások (VPOP, NAV), sőt, ahogy elnézem már létező cég sem. Még azért is megbüntették a fuvarozót, ha a teherautó oldalán nem volt fent a tevékenység engedély száma. Tehát csak egy teherautó kell, aztán lehet költöztetni.

Félreértés ne essék, nem célozgatok senkire. Csak a kész és igaz tényeket írtam le! Vannak költöztető kollégák akiket elismerek, mert nagyon korrektek, és profik a szakmában, sőt néhányukkal baráti viszonyban is vagyok!