Nehézgép mozgatás

Nehézgép mozgatás

Több, mint húsz éves költöztető és rakodói pályafutásom alatt vittünk már sok mindent, kádakat, nagyméretű, több személyes jakuzzikat, sőt, kisebb méretű medencéket is mozgattunk már, de ilyen nagyméretű medencét még soha. Hát, úgy látszik, előbb vagy utóbb, mindennek eljön az ideje!

Történt ez most tavasszal, a szezon legelején akkor, amikor egy “kis kerti medence” mozgatásához hívtak ki a Diósdi családi házhoz. Bevallom, meglepődtem amikor megláttam a 3 tengelyes trailert ami hozta a sok köbméteres medencét.

Hívjon! +3630/665-0055

 

A nehézgép mozgatás első lépései

 

A megrendelőnk barátságosan fogadott minket, de lehetett érezni a szkeptikus bizonytalanságot a szavai mögött amikor azt kérdezte, hogy önök biztosan be tudják vinni a helyére? – Vajon ez a pár ember képes lesz rá, hiszen már két költöztető brigád is járt itt, és mindannyian feladták. Ez a medence, a soha az életben nem fog bekerülni a telek végébe – gondolta magában.

 

Miért nehézgép mozgatás, ha medencéről van szó? 

 

 

Igaz, a medence nem gép, de a súlyából és a méretéből adódóan a nehézgép kategóriába tartozik. Ennél a munkánál nem nehézgép szállítás történt, mivel nem mi szállítottuk a medencét, hanem nehézgép mozgatás. Erről akkor beszélünk, ha csak medence, zongora, páncélszekrény, jakuzzi mozgatásával bíznak meg minket, a teherautó használata nélkül.

 

A nehézgép, azaz a medence mozgatása

 

A telek talaja süppedős volt, ami nagyban megnehezíti a többszáz kilós tárgy mozgatását, mert ilyen talajon sokkal nehezebb lépkedni. A telek szélessége megfelelőnek bizonyult, az út amit kijelöltek számunkra járható volt, de észrevettem, hogy egy kis fa, útban lesz az óriási méretű medence mozgatásánál. Úgyhogy sajnos a kis fa áldozatul esett, mert ki kellett vágni ahhoz, hogy a medencét a telek végébe juttassuk.

Néhány lendületes mozdulattal felborítottuk a medencét az oldalára, és meglepődve tapasztaltuk, hogy így meg olyan magas lett, hogy felért a ház tetejéig! Három és fél, vagy négy méter magas lehetett a talajtól számítva, és ebből az következett, hogy még néhány fának az ágait is le kellett vagdosni ahhoz, hogy elférjen az útvonalon.

Amikor szabaddá vált a pálya, nekifogtunk a bevitelhez. Külön külön, kettő darab gurtniba kötöttük a medencét. Négyen álltunk bele a feladatba, így körülbelül 100 kilógramm terhelés jutott fejenként. További két emberre volt szükség két oldalról, hogy a medence egyensúlyát megtartsák, mert olyan magasan került a súlypontja, hogy félő volt, hogy elborul oldalra. De a gigantikus méretek ellenére, az első emelés után szépen megindult a medence befelé a helyére, és mi megtorpanás nélkül végig lépkedtünk vele. Nos, itt a megrendelőnknek kikerekedett a szeme! Az óriási medence egy két perc alatt besétált szépen a helyére.

Következett még néhány erőteljes mozdulat, hogy a medence tökéletesen a kiásott gödörbe kerüljön. Három gurtni segítségével, hatan engedtük le. Mindannyiunk örömére, egy ilyen komoly feladatot is végre tudtunk hajtani. Büszke vagyok rá, hogy kollégáimmal olyan dolgot tudtunk megoldani, amire mások nem voltak képesek. A megrendelő hálás tekintete elismerés volt számomra.


                    					                      

Related posts