Szállítási és fizetési feltételek

Szállítási és fizetési feltételek

Az alábbi szállítási feltételeket kénytelen voltam megírni. A minőségi munkavégzésre nagy hangsúlyt fektetünk kollégáimmal immár 15 éve, ezért cserébe hasonló korrekt hozzáállást várunk el a kedves ügyfeleinktől, hiszen ebből a bevételből tartjuk el Mi is a családunkat, gyerekeinket. Sajnos előfordul, hogy az utolsó pillanatban mondják le a költözést, ami érthető, hiszen bármi közbe jöhet. De arra senki sem gondol, hogy arra a napra (nemzetközi költöztetésnél több napra), két – három ember ideje és egy teherautó le lett foglalva neki. Arról nem is beszélve, hogy erre az időszakra több munkát is lemond a költöztető. Nos, ha némelyik ember könnyedén játszik az időnkkel, és a pénzünkkel, akkor nekünk is jár valami kompenzáció.

Szállítási feltételek

 • A szállítás/költöztetés megrendelése minden esetben e-mail-ben, esetleg SMS-ben történik, amit én visszaigazolok. Csak írásos megrendelés esetén állunk ki. Ennek hiányában a megrendelés semmisnek minősül.

 

 • A megrendelésbe az alábbi adatokat legyen szíves beleírni: az Ön teljes neve, pontos címek, az Ön telefonszáma, a megrendelés időpontja.

 

 • A szállítás/költöztetés díjmentesen lemondható több mint egy héttel a költözés/szállítás napja előtt. Az utolsó 48 órában lemondott munka – amennyiben nem lehet elnapolni – esetén belföldi költöztetésnél legkevesebb a minimum óradíj kerül kiszámlázásra. Vidéki költöztetésnél (ha a helyszínen derül ki, hogy meghiúsult a költözés) a megtett, teljes (oda -vissza) km, és az utazás alatti óradíj kerül kiszámlázásra. Nemzetközi költöztetésnél a fuvardíj 30%-a kerül kiszámlázásra.

 

 • A tévesen megadott információkért (bútorok, pianínó méretei, címek stb.) felelősséget nem vállalunk. Amennyiben a hiányos, rossz adatok miatt nem fér fel (akár térfogatban, akár súlyban) a teherautóra az összes ingóság, akkor az addig ledolgozott idő, de legkevesebb a minimum óradíj (3 óra) kerül kiszámlázásra. Nemzetközi költöztetésnél ilyen esetben annyit viszünk amennyit lehet, az ár akkor sem változik ha nem fér fel minden a teherautóra. Amennyiben a helyszínen meghiúsul a költözés a megrendelő hibájából (téves, hiányos információk megadása), akkor a fuvardíj 50%-a kerül kiszámlázásra.

 

 • A teherautó hivatalos teherbírása két emberrel 800 kg. Amennyiben a rakteret teljesen megrakjuk bútorokkal, dobozokkal, akkor ennél jóval több van a teherautón. Tehát szólhatunk nem teli raktérnél is, hogy elértük a hivatalos raksúlyhatárt. Ebben az esetben nem folytatjuk a rakodást (igen, ezt én állapítom meg, nem pedig az ügyfél). A rakodást csak akkor folytatjuk, ha az ügyfél írásban (két tanúval) magára vállal minden jogi és anyagi felelősséget, plusz költséget ami a túlsúly büntetésből, és annak következményeiből ered.

 

 • A dobozokba, zsákokba maximum 30 kg pakolható. Nem arról van szó, hogy nem bírjuk el, csak a dobozoknak is van egy teherbírása. Sokszor szállítottunk 50 – 60 kilogrammos dobozokat is. Nos, ha a kocsin egymásra teszünk 6 darab 50 kilogrammos dobozt, akkor az alsó dobozon 250 kilogramm lesz. Ön szerint elbírja? Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen nehéz doboznak nincs fogása, és a saját súlyát sem bírja el, kettészakad/kiszakad az alja rakodás közben. Az ilyen nehéz dobozok rakodását a kedves megrendelőre bízzuk, vagy felár kerül felszámolásra, de az ebből eredendő károkért (kiszakad az alja, menet közben rádőlnek a bútorokra a súlyuk miatt, stb.) felelősséget nem vállalunk!

 

 • Dobozokat csak leragasztott tetővel, zsákokat csak bekötött szájjal szállítunk.

 

 • 130 kilogramm feletti ingóságnál (bútor, gép, berendezés stb.) súlyfelár kerül felszámolásra. Amennyiben ez a helyszínen derül ki, akkor is felszámoljuk a felárat. A felár mértéke a súlytól, és a körülményektől (emelet, távhordás stb.) függ.

 

 • Bútorhordás az ügyféllel, ha Ő kifejezetten nem kér rakodót a kedvezőbb árért:
  ebben az esetben az (ügyféllel való bútorhordás esetén) történő anyagi károkért, és az ügyfelet vagy minket ért munkahelyi balesetért felelősséget nem vállalunk!

 

 • A földszint nekünk olyan földszint, ahova nem lépcsőn kell felmenni (nem néhány lépcsőfokról van szó). A magasföldszint, nálunk egy emelet. Ez fix árajánlatnál és pianínó/zongora szállításnál fontos. Amennyiben a helyszínen derül ki, hogy mégis egy emeletnyit kell lépcsőzni a “földszintre”, akkor az ár módosulhat.

 

 

 • Az esetleges kifogások, és a szállítási és fizetési feltételek el nem olvasása nem mentesítik az ügyfelet a fizetési kötelezettség (teljes összeg) alól.

 

 • Esetleges reklamációt utólag (távozásunkat követően) nem fogadunk el.

 

 • A költöztetés/szállítás megrendelésével Ön a szállítási/fizetési feltételeket elfogadja.

 

Fizetési feltételek

 • Belföldi költöztetésnél/szállításnál a munka befejeztével egy összegben fizetendő a fuvardíj, készpénzben.

 

 • Belföldi költöztetésnél/szállításnál, ha a végösszeg meghaladja a 100 000 forintot, akkor előleg fizetése szükséges. A fuvardíj fennmaradó része egy összegben a lerakodás befejeztével fizetendő, készpénzben.

 

 • Nemzetközi költöztetésnél/szállításnál minden esetben előleg fizetése szükséges. A fuvardíj fennmaradó része egy összegben a lerakodás befejeztével fizetendő, készpénzben.

6 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 5 (6 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Kapcsolódó cikkek