Költség kímélő hasznos tippek költözéshez

Sokszor előfordul, hogy az ügyfél is tud “faragni” az árból. Természetesen nem az alkudozásra gondolok, hanem olyan dolgokra, amikre oda kell figyelni, és akár több ezer forintot is meg lehet takarítani egy költözés alatt. Persze nem csak pénzben, hanem időben is “jobbak lehetünk”. Sok olyan dolog van, amik felett sokan elsiklanak, vagy nem figyelnek rá. Vagy úgy vannak vele, hogy a költöztető majd megcsinálja. Ami rendjén is lenne, ha nem kerülne sok pénzbe, vagy időbe ez a kis “figyelmetlenség”. Próbálok kitérni néhány dologra részletesen, melyekkel remélem segítek Önnek a spórolásban.
 
 

Foglaljunk parkolóhelyet mind két címen

Ez nem csak azért fontos mert nekünk nem kell annyit cipelnünk. Hanem azért is mert így kevesebb idő alatt pakoljuk fel vagy le a teherautót. Például ha húsz méterrel arrébb tudunk megállni, az minden egyes bútornál negyven méter. Így akár több száz métert is sétálhatunk, és addig az órabér ketyeg. Minden méter számít. Ezzel akár több ezer forintot is megspórolhat. A parkolóhely foglalása főleg egy budapesti költöztetésnél fontos. Gondoljunk csak a belvárosra, szűk utcák, szinte lehetetlen megállni.
 
 

Tegyük akadálymentessé a költözés útvonalát

Sok minden van ami útban szokott lenni: például a lépcsőházban virágok. Az utat tisztítsuk meg a sártól, hótól. Pakoljunk el mindent ami az útban lehet. Ezt mi is megtesszük, egy két dolog nem gond, esetleg ami elkerülte a figyelmét. De nem szívesen lapátolnánk havat költözés előtt. Gondolom Ön sem örülne ha órabérben lapátolnánk a havat, vagy a sarat. Tehát itt is spórolhat pár ezer forintot.
 
 

A dobozokat ne rakjuk túl, le lehessen zárni

Sokszor tapasztaljuk hogy a dobozokat úgy megpakolják hogy nem lehet lezárni őket. Persze, így több minden fér bele, azaz rá. De mivel nem lehet lezárni, ezért egymásra sem lehet pakolni a dobozokat. Az ilyen dobozokat vagy szétpakoljuk (megpróbáljuk), vagy úgy szállítjuk hogy nem lehet egymásra rakni. Ennek az a hátrány hogy sok helyet foglal, és a kilógó dolgok miatt nem is lehet felrakni sehova őket.

Természetesen igyekszünk megoldani mindent a kollégákkal, de a rosszul megpakolt dobozokkal is nagyon megy az idő. Inkább használjunk több dobozt csak le legyenek zárva. A több, jól lezárt dobozt gyorsabban lehet pakolni, tehát itt is spórolhat néhány forintot. A törékeny dobozokat jelöljük meg. Esetleg be is lehet számozni őket, így könnyebb és ellenőrizhetőbb a kipakolás is.
 
 

A zsákokkal is ez a helyzet

Egy zsákot ne rakjunk meg könyvekkel! Egyrészt túl nehéz, másrészt nem bírja el a zsák. Amit még ne tegyünk a zsákba: festéket, éles, hegyes eszközöket (kést, fűrészt, szerszámokat). Egy kiszakadt zsákkal is megy az idő. Lehetőleg használjunk erősebb zsákokat.
 
 

Hívjunk segítséget pakolni

Szólhatunk barátoknak, rokonoknak hogy segítsenek a fel-, és lerakodásban. Ezzel lehet a legtöbb pénzt spórolni! Például egy öt órás költöztetésnél 18 000 forintot is megtakaríthat (1800 forint/rakodó az 3600 forint/óra)! De az is nagy segítség ha előkészítik a bútorokat: amit tudnak és kell, azt szétszerelik, vagy ki/lehordják (persze csak ha az időjárás engedi). Ezekkel a dolgokkal is rengeteg pénzt tud megtakarítani!

Többször is volt hogy mire megérkeztünk már az ügyfeleim és barátai lehordták a bútorokat az emeletről, aztán csak fel kellett pakolni. Nagyon sok pénzt spóroltak meg az ügyfeleink.
 
 

Hasznos tippek… miért is?

Miért is írtam le azokat a dolgokat, melyekkel Ön pénzt és időt takaríthat meg? Na persze megtarthattam volna magamnak ezeket az információkat, és akkor jobban járok anyagilag. De úgy gondolom, hogy az ügyfél az első! Mindenki pénzből él (Én is), és az idő is nagy kincs. Például ha Ön odafigyel ezekre a dolgokra, akkor hamarabb tud kipakolni, berendezkedni. Továbbá olyan dolgokat meg tud csinálni, amiért nem fizet ki több ezer forintot. Tehát ha az ügyfeleim elégedettek a munkámmal és még spórolhatnak is költöztetés közben, akkor biztosabb, hogy tovább ajánl, nekem szól legközelebb, és jó “szájízzel” válunk el.