Lomtalanítás hatékonyan, elérhető áron

Lomtalanítás hatékonyan, elérhető áron
Lomtalanítás… na igen, ilyenkor az ember fogja a fejét. Ez a “jelenség” elő szokott fordulni a háztartásokban költözés után, egy örökölt ingatlan esetében, vagy “csak úgy”, az évek alatt összegyűlnek a lomok. Sajnos nem mindig rendezetten halmozódnak ezek a lomok. Ilyenkor van szükség lomtalanításra. Ami nem csak abból áll, hogy feldobálunk mindent a kocsira. Persze annak tűnhet. De ezt (elvileg) megelőzi a szelektálás.
 

Hívjon! +3620/580-8538

 
 

Szelektálás lomtalanításnál

Természetesen nem kell mindent katonás rendbe rakni, vagy tüzetesen átnézni. Inkább arról van szó, hogy egyrészt érdemes átnézni a lomokat, mert lehet, hogy talál az ember valami számára értékeset. Másrészt – ha lehet – ne egy kupacba összeszórva legyenek a lomok. Nekünk is könnyebb, egyszerűbb és gyorsabb a munka, ha nincs minden egymás tetejére szórva. Beleértve az egészen apró dolgokat is. Például az összesöpört szemetet ne dobják rá a lomkupac tetejére. Itt is, mint a költöztetésnél a rakodás útvonalát legyenek szívesek akadálymentesíteni. Mert elpakolunk mi is, de órabérben. Sokszor lomtalanítottunk padláson, pincében. Tudom, az embernek sok dolga van, de azért – például – a pókhálót le lehet szedni…
 

Lomtalanítás – Mit szállítunk el?

Szinte mindent elviszünk, bútorokat, gépeket, zsákos sittet, háztartási gépeket. De vannak kivételek. Sittet, apró hulladékot, szemetet csak zsákban szállítunk, ömlesztve nem. Veszélyes anyagokat (festék, hígító, vegyszerek, hungarocell, kőzetgyapot stb) nem áll módunkban elszállítani, mint ahogy állati tetemet sem. Ezeket tőlünk sem veszik át a hulladéklerakó telepen.
 
 

A lomtalanítás, lomelszállítás előkészületei

Nem nagyon kell készülni a lomtalanításra, de azért ne márt egy kicsit odafigyelni. A lomokat lehet szelektálni is. Például át kell nézni, mert lehet, hogy ami az egyik embernek szemét, az a másiknak nem az. A használható bútorokat oda lehet adni jótékonysági szervezeteknek, így azért sem kell fizetni. Az apró hulladékokat, szemetet, sittet be kell zsákolni, mert úgy egyszerűbben és gyorsabban tudjuk pakolni. Ezzel is időt és pénzt lehet nyerni.
 

Lomtalanítás árak

Nálunk nem köbméterben történik az elszámolás, hanem a – költöztetés tarifáin felül – súlyban. Mivel tőlünk is így veszik át. Azaz 2 400 forint/minden megkezdett 100 kilogramm. Ehhez jön hozzá a költöztetés óradíja, függően a rakodók létszámától.

 

Related posts