Hogyan is költözzünk…

Költözzünk? De mégis kivel? Milyen céggel? Milyen emberekkel?

Ezek, és még sok, másik kérdés is foglakoztat minket költözésünk előtt. Ami érthető is. Sajnos legtöbbször az ár a döntő a költöztető cég kiválasztásánál. Ami érthető is, részben. De egy kis odafigyeléssel, és utánajárással sok idegességtől kímélhetjük meg magunkat, és az sem kizárt hogy pénzt is spórolunk. Az egyik oldalamon – Tények, fontos dolgok – igyekeztem leírni néhány (engem is érintő) problémát, amiket érdemes elolvasni. Természetesen ha kérdése van, akkor nyugodtan hívjon ez ügyben is.

Tehát a jó költöztető mindenről informálja az embereket. Nem az összedobott, ingyenes honlapokra gondolok. Elgondolkozott már azon hogy milyen “komoly vállalkozó” lehet az, akinek nincs évi pár ezer forintja egy honlap fenntartására? Ezek a honlapok egy valamire jók: nyom nélkül fel lehet szívódni felelősségvállalás nélkül. Nem tudom észrevette-e, hogy általában az ingyenes honlapokon (tisztelet a kivételnek) nincs egy hivatalos cég név, se egy felelős személy neve, semmi, ami alapján le lehetne ellenőrizni a “céget”. De diszpécser meg ügyfélszolgálat az van. Na igen, diszpécserre futja, csak rendes honlapra nem. Így már lehet olcsón költöztetni. Több honlapról is tudok, melyek egyszerűen megszűntek, vagy más ingyenes domain név alatt üzemelnek tovább, sokszor ugyanazzal a tartalommal.

A költöztetés nem egy elfoglaltság, amihez hívok pár havert, aztán összedobjuk valahogy. NEM! A költöztetés egy komoly szakma, még ha néhányan nem is veszik komolyan. Kizárólag hivatásos költöztető céggel szabad költözni! Higgyen nekem, megéri.

Related posts